Temperatur & Klimat

Teneriffa är en spansk ö och en del av Kanarieöarna. Teneriffa ligger utanför Afrikas kust,  det är varmt här året runt. Teneriffa kallas för ”Den eviga vårens ö”. Södra Teneriffa är varmare och torrare än norra, och är den föredragna destinationen för solsemestrar.

Teneriffas klimat har bara små variationer i temperatur och nederbörd från månad till månad. Det finns dock en hel del variationer i klimatet beroende på området du befinner dig i. På södra Teneriffa är den genomsnittliga års temperaturen 21°C, från 21°C i januari till 27°C i augusti och september. Outhärdlig värme är sällsynt, men förekommer när vindarna blåser in från Sahara. Temperaturen på natten brukar även hålla sig runt 20º. Många hotell ser inte behovet av luftkonditionering, så kolla upp det innan du bokar hotell, om det är viktigt för dig.  Nederbörd varierar, juni och juli är de torraste månaderna med minst nederbörd och ofta utan regn alls. April och oktober har mer nederbörd än sommarmånaderna, november till mars är den regnigaste perioden på Teneriffa.

Södra Teneriffas idylliska väder och klimat beror på öns läge och geografi. Teneriffa ligger på samma breddgrad som Sahara öknen och har därför garanterad värme hela året. Vulkanen Teide är täckt av snö 3 månader om året och den fungerar även lite som ett skyddstak, mot kall luft och regn, åt södra Teneriffa. Vattentemperaturen håller sig mellan 19ºC till 23ºC året runt.

Klimattabell Teneriffa

Temperaturtabell Teneriffa Vattentemperatur Teneriffa