Ön & Årstider

Teneriffa är den största ön av Kanarieöarna och är en utmärkt plats att besöka. Brittiska och tyska turister kommer i tiotusental varje år för att besöka de fina stränder och ta del utav ett pulserande nattliv. Ön är också mycket populärt bland semesterfirare från den spanska halvön, särskilt under påsken. Teneriffa är förmodligen en av de få europeiska subtropiska öar som erbjuder lummiga skogar, exotiska djur och växter, öknar, berg, vulkaner, otroligt vackra kuster och spektakulära stränder med ett milt klimat och behagligt väder året runt. Det finns flera klimatzoner på ön. Nordsidan av Teneriffa är molnigare och regnigare än sydsidan som är varmare och torrare, detta beror på vindmönster som blåser in fuktig luft och de höga bergen fungerar som en sorts vägg. I bergen kan det vara riktigt kallt och snö på vintern. Det regnar som mest mellan november och februari.

Vårväder (Mars, April, Maj)
Våren är kanske den bästa perioden på året att resa till Teneriffa, med låg nederbörd och behagliga temperaturer. På dagen ligger temperaturerna på cirka 18°C, medan vattentemperaturen ligger på omkring 19°C.

Sommarväder (Juni, Juli, Augusti, September)
Under sommaren blir det mycket varmt på Teneriffa, utan nederbörd. Temperaturen från juni till september ligger nästan alltid omkring 30°C. Vattnets temperatur under sommaren är i snitt 23°C varmt.

Höstväder (Oktober, November)
Hösten liknar våren temperaturmässigt dvs. omkring 18°C i medeltemperatur , med den ända skillnaden är att havet i vattnet fortfarande är varmare och nästan lika varmt som på sommaren. Oktober är medelmåttigt regnig, den riktiga regnperioden börjar i november.

Vinterväder (December, Januari, Februari)
Vintern är en relativt sval period på Teneriffa, det blir dock oftast inte kallare än 12-14°C under dagen. Under hela vintern inträffar längre regnperioder, vintersol finns och för den som trivs när det är lite svalare är Teneriffa ett bra resmål.